Egyéb kategória|

PÁLYÁZATI KIÍRÁS

 

Károlyháza Község Önkormányzatának Polgármestere az önkormányzat vagyonáról és a vagyonnal való rendelkezés szabályairól szóló 7/2012. (VI. 12.) önkormányzati rendelete alapján a következő pályázati felhívást teszi közzé:

1.) A pályázatot kiíró neve, székhelye:

Károlyháza Község Önkormányzata

9182 Károlyháza, Úttörő utca 3.

2.) A pályázat célja: önkormányzati tulajdonú ingatlan értékesítése

3.) A pályázat jellege: a pályázat nyilvános

4.) A pályázat tárgya:

Károlyháza 178/A/1 helyrajzi számú,

társasház megnevezésű, természetben a 9182 Károlyháza, Hársfa utca 19/A. szám alatt található, Károlyháza Község Önkormányzatának tulajdonát képező ingatlan értékesítése.

Az ingatlan per-, teher és igénymentes.

Az ingatlanra vonatkozó szabályozási előírások a Kimlei Közös Önkormányzati Hivatalban, vagy a www.karolyhaza.hu oldalon megtekinthetők.

Az ingatlan kikiáltási ára: bruttó 20 000 000 Ft, azaz bruttó húszmillió forint.

5.) További pályázati feltételek:

nincsenek

6.) Az ajánlatok benyújtásának helye: Károlyháza Község Önkormányzata (9182 Károlyháza, Úttörő utca 3.)

7.) Az ajánlatok benyújtásának módja: az ajánlatokat zárt borítékban, 1 példányban kell benyújtani. A borítékon csak az ajánlattal érintett ingatlan helyrajzi számát és az ,,ajánlat” szót kérjük szerepeltetni.

8.) A pályázatok elbírálása: A pályázatok elbírálásának szempontja a legmagasabb összegű ajánlati ár, azzal, hogy egyenlő összegű ajánlati árak esetén a képviselő-testület versenytárgyalást tart.

9.) Az ajánlat minimális tartalmi elemi a következők:

– az ajánlattevő neve és címe/székhelye

– az ajánlattal érintett ingatlan megjelölése

– a vételár összegére tett megajánlás (bruttó módon, Ft-ban meghatározva)

– a vételár megfizetésének részletei

– a pályázati feltételek elfogadásáról szóló ajánlattevői nyilatkozat;

– az ajánlattevő nyilatkozata az adás-vételi szerződéssel és a tulajdonjog átruházásának földhivatali bejegyzésével kapcsolatos költségek vállalása

– az ajánlattevő nyilatkozata arra vonatkozóan, hogyan kívánja hasznosítani az ingatlant (milyen célból, illetve milyen jellegű épületet kíván létesíteni rajta, mennyi időn belül);

10.) Az ajánlatok benyújtása, eredményhirdetés:

Ajánlat 2021. április 9. nap 12. óráig beérkezőleg nyújtható be a Károlyháza Község Önkormányzata (9182 Károlyháza, Úttörő utca 3.) részére.

A döntést Károlyháza Község Önkormányzat Polgármestere a Képviselő-testület hatáskörében eljárva, a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján hozza meg, várhatóan a 2021. április 16. napjáig.

Az eredményhirdetés várható ideje: 2020. április 19.

11.) Az ajánlati kötöttség minimális időtartama: a pályázó ajánlatához 90 napig kötve van. Az ajánlati kötöttség az ajánlatok benyújtására nyitva álló határidő lejártakor kezdődik.

12.) A pályázati eljárásra vonatkozóan további információ kérhető az önkormányzati hivatalban telefonon (+3630/5571915; +3620/9618391), vagy hivatal@karolyhaza.hu email címen.

13.) Pályázati biztosíték: a kiíró nem kér pályázati biztosítékot az ajánlatok benyújtása során.

14.) Egyéb rendelkezések:

Az ingatlant megtekinteni a pályázat kiírójával előzetesen egyeztetett időpontban lehet, időpont egyeztetésre a hivatal@karolyhaza.hu email címen van lehetőség.

A kiíró fenntartja magának azt a jogot, hogy a pályázati eljárást – akár indoklás nélkül is – eredménytelennek minősítheti, továbbá a nyertes ajánlattevő visszalépése, fizetésképtelensége vagy szerződésszegő magatartása estén a 2. legjobb ajánlattevővel a szerződés megköthető.

A pályázati kiírás 2021. március 24. napján Károlyháza Község Önkormányzata honlapján és hirdetőtábláin kerül meghirdetésre.

A nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény értelmében a Magyar Államot elővásárlási jog illeti meg, így a szerződéskötés feltétele, hogy a Magyar Állam nem él elővásárlási jogával, vagy a törvényi határidőn belül nem nyilatkozik az elővásárlási jog gyakorlásáról.

A közművek elérhetőségének, valamint az ingatlan beépítési lehetőségeinek vizsgálata az ajánlattevő feladata.

14.2021.(III.23) Pm. határozat és pályázati kiírás a 178-A-1 hrsz számú ingatlan értékesítéséről

Károlyháza, 2021. március 23.

 

Barna Péter

polgármester

 

Close Search Window