Egyéb kategória|

A járdától az úttestig terjedő zöldterület nyírásáról, sarokház esetén az ingatlan mindkét oldalán a hulladék, gyom- és parlagfű mentesítésről az árok tisztántartásról, az ingatlanról az úttest vagy járda terébe benyúló, valamint a gépjárművel történő biztonságos kihajtást akadályozó ágak, cserjék nyeséséről az ingatlan-, illetve a kereskedelmi, vendéglátóipari egység tulajdonosa, vagy üzemeltetője KÖTELES GONDOSKODNI!

Ingatlan előtti közterületen lévő árok betemetése, a csatorna nyílásának eltömítése, a csapadékvíz lefolyásának megakadályozása TILOS!

A ház előtti közterületre, zöldterületre, valamint a kapubejáró elé, közlekedést korlátozó, akadályozó tárgyakat (kövek, raklap, tégla) kitenni SZIGORÚAN TILOS!

Az ingatlanon belül lévő növényzetet úgy kell telepíteni, hogy azok a szomszéd felőli épület közvetlen tövében nem húzódhatnak!

A növényzet ritkításáról, karbantartásáról, esetleges kivágásáról gondoskodni kell, hogy az ne rongálja a szomszéd épületek, tető állagát.

Fokozott figyelemmel kell lenni arra, hogy a szomszédos ház közelében húzódó nagy méretű fák (diófa, fenyőfa, stb…) levelei az épület ereszcsatornáját ne tömítsék el! Amennyiben a fa a ház közvetlen közelében van, úgy gondoskodni kell annak kivágásáról, vagy az ágak megfelelő botolásáról!

 

Close Search Window